"Ворог вичерпав сили": Російська операція щодо взяття під повний контроль Донбасу зазнає краху, - Згурець

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що у Сєверодонецьк ворог стягує потужні далекобійні системи Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", іпередаютьПатріоти України.

"Ворог вичерпав тили з особовим складом у Сєверодонецьку та підтягує системи "точка-у" та "піон". Це потужні далекобійні системи з яких противник може здійснювати удари по Сєверодонецьку. Інститут вивчення війни говорить про те, що росіянам не вдається забезпечити контроль над Сєверодонецьком. Це одне з міст, де так ефективно ЗСУ тримає оборону. Це означає, що операція росіян, яка пов‘язана з контролем над Донбасом, зазнає краху", - зазначив експерт.

Також Сергій Згурець додав, що ризики оточення Сєверодонецька зберігаються. "Ці ризики розуміє й керівництво ЗСУ. Ця ділянка обережно коментується Генеральним штабом. Там ведуться штурмові дії, ми стримаємо й нанесемо враження ворожій силі противника. Українська армія не використовує всі резерви й це означає, що запас техніки та особового складу нам дозволяє утримувати Сєверодонецьк", - зауважив експерт.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...