Ворог вийшов зі стану глухої оборони і контратакує: У ЗСУ заявили про загострення боїв під Бахмутом

Загострення під Бахмутом

На Бахмутському напрямку загострилася ситуація. Окупанти вийшли з глухої оборони і атакують позиції ЗСУ із новою силою. Про це у суботу, 11 листопада, заявив в ефірі телемарафону начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Він зазначив, що ситуація почала загострюватися ще минулого тижня, а також зауважив, що протягом минулої доби українські захисники відбили 15 ворожих атак.

"Активність на даному напрямку почалася з новою силою. Противник там від оборони перейшов до активної оборони, намагається відбити ті позиції, які у нього були втрачені. І, відповідно, на Бахмутському напрямку та південніше Бахмута ворог намагається тиснути на наші Сили оборони", – розповів Фітьо.

Він зауважив, що раніше окупанти перебували в глухій обороні. Тепер ворог намагається "промацати" оборону українських воїнів – шукає слабкі місця та активно працює по позиціях Сил оборони артилерією.

При цьому Фітьо наголосив, що українські захисники дають противнику відсіч – ворог зазнає значних втрат. Так, протягом доби на Бахмутському напрямку знищено 140 окупантів, понад 28 одиниць техніки росіян, з яких більше 10 – артилерійські системи.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...