Ворог заблукав: Харківські "спартанці" узяли в полон окупанта (фото)

Військові третьої бригади оперативного призначення полонили окупанта, який буквально заблукав та вийшов на позиції Сил оборони України. Це сталося на Запорізькому напрямку, інформують Патріоти України.

Росіянин був мобілізований лише місяць тому і проходив службу у складі 70-го мотострілецько полку, що базується в Чеченській республіці. Йому 39 років.

"Зі слів полоненого, у ніч на друге його перемістили у складі групи військовослужбовців (близько 13 осіб) до лісосмуги та розмістили в підземних норах по 2-4 особи. Аби запобігти викриттю розташування, особовому складу виходити заборонялося, тож всі фізіологічні потреби задовольнялися "на місці". За свідченнями окупанта, особовий склад з місця розташування виводився тільки на добові чергування, виходили на бойові позиції виключно в темну пору доби з провідником, тобто особовий склад на місцевості не орієнтувався", - повідомили у пресслужбі НГУ.

Полонений розповів, що чергові зміни на позиції були озброєні лише автоматами та ручними гранатами, а зв’язок забезпечувався дешевою радіостанцією китайського виробництва.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...