Ворог зазнає важких втрат, але намагається відновити наступ за трьома напрямками, - Генштаб

На початок 87-ї доби героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню найактивніші бойові дії тривали на Донеччині - на Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках, передають Патріоти України.

Зокрема, на Слов’янському напрямку агресор намагається поновити наступальні дії і готується наводити понтонну переправу через річку Сіверський Донець. Ще одна спроба форсування Сіверського Дінця можлива на напрямку Ямпіль — Сіверськ. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального Штабу ЗСУ.

Тим часом на Харківському напрямку найближчим часом очікується посилення угруповання військ за рахунок підроздів зі складу 1-ої танкової армії Західного військового округу рф.

Українські сили оборони за минулу добу тільки на Донецькому та Луганському напрямках відбили 11 атак ворога, знищивши 8 танків, 3 артилерійських системи, 10 одиниць бойової броньованої техніки, 3 спеціальні броньовані автомобілі та 6 одиниць автомобільної техніки противника.

Своєю чергою підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ було уражено два БпЛА оперативно-тактичного рівня, а зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили один БпЛА, крилату ракету та вразили одну ціль поки що невстановленого типу (імовірно вертоліт).

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: