Ворога заскочили зненацька: ЗСУ показали відео нового прориву на Курщині

Українські війська успішно прорвали російську оборону на ще одній ділянці державного кордону, проникнувши на кілька кілометрів углиб російської території у Курській області. Про це повідомляє український підрозділ БпЛА Khorne, передають Патріоти України.

Аналітик Forbes Девід Екс зазначає,що це несподіване вторгнення мало набагато більший успіх, ніж припускали початкові дані. Спочатку передбачалося, що, хоча ЗСУ прорвали прикордонну оборону росіян, але на невеликій відстані від прориву зіткнулися з більш жорстким російським опором. Кремль заявив, що його війська відбили українську атаку "за підтримки армійської авіації та артилерійського вогню".

Однак підрозділ БПЛА Khorne, який підтримував операцію з прориву, відкинув заяву Кремля і розкритикував ЗМІ, які висвітлювали прорив. Репортери, які процитували заяву Кремля, - "істерички, яким не вистачає інформації, або проплачені проросійські пропагандисти", підкреслили групі БпЛА.

Доказом успішного прориву стало довге відео, на якому показано українську бронетанкову колону, що проходить через прорив, а потім прямує до міста Веселе, розташованого в тилу в угруповання ЗС РФ.

Аналітик припускає, що угруповання ЗСУ проникло аж до південної околиці Веселого.

ЗМІ зазначає, що нова транскордонна атака може відвернути російські війська від контрнаступу далі на схід. Проте поки що оцінки аналітика щодо успішності цього вторгнення стримані.

Раніше успіх на новій ділянці Курської області підтвердили аналітики DeepState, показавши на мапі зону пориву.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...