Ворогам дістається: ЗСУ тримають лівий берег Херсонської області під вогневим контролем, - полковник СБУ

Збройні сили України тримають позиції ворога під вогневим контролем на лівому березі Дніпра Херсонської області. Полковник СБУ Роман Костенко заявив в ефірі телеканалу "Еспресо", що українські захисники успішно протистоять російським окупантам, передають Патріоти України.

"Противник намагається тримати під контролем лівобережжя України. Намагається будувати вогневу систему, щоб вражати ЗСУ та цивільні об’єкти з лівого берега. Ми цьому протистоїмо, у нас теж побудовано систему вогню", - зазначив він.

За словами Костенка, Сили оборони намагаються превентивно виявляти ворога, який виходить на вогневі позиції. Це потрібно, щоб не дати можливості окупантам завдавати масованих ударів по правобережжю.

"Також армія РФ частково намагається заходити на Кінбурнську косу. Попри те, що ЗСУ тримають її під вогневим контролем. Російським військовим наказують контролювати цю ділянку, щоб вона вважалася територією РФ", - пояснив експерт.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...