Ворогу досить давно вдалося нав’язати нам викривлене бачення значимості "кордонів" українських областей, - Петро Олещук

"Ще з 2004 року, коли технологи малювали нам борди з «Трьома сортами українців», нам насаджувалася думка, що кордони українських областей мають якесь особливе значення, і що десь на межі двох областей починається "русский мир", - пише політолог Петро Олещук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Насправді ж Україна — унітарна держава, де області — це суто адміністративні утворення. Україна розділена на області виключно заради зручності управління. Хоча кількість і перелік областей зафіксовані у Конституції, назвати їх остаточними чи незмінними теж не можна.

Поділили Україну на області комуністи, керуючись власними міркуваннями про зручність. У підсумку аграрну та україномовну північ Луганщини приєднали до промислового і російськомовного півдня.

Нічого особливого у кордонах областей немає. Мешканці сусідніх сіл Донецької, Луганської і Харківської областей не відрізняються нічим. Те, що божевільний бункерний диктатор надумав оголосити мешканців Луганщини «окремим народом», не означає нічого.

Але нам це нав’язали. Нас примусили думати у парадигмі: «Ворог захопив ще одну область — проведе там „референдум“ і анексує». Але на це зважати не треба.

Уся територія України — однакова. Уся вона має однаковий статус. Уся вона однаково важлива. Усю треба звільняти. З усієї треба виганяти ворога. Потім її адміністративно можна змінити, пристосувавши до сучасних умов (а не до адміністративних вимог сталінського СРСР).

Ми маємо пам’ятати одне — Україна обов’язково поверне все, що нам належить. У лютому Росія сподівалась, що захопить всю Україну. Навесні окупанти робили вигляд, що прийшли «назавжди» в північні області. Зараз вони зображають, ніби «назавжди» на Донбасі чи на півдні нашої країни.

Нехай граються у «референдуми», нехай проголошують «республіки» у кожному селі — все це «полова». Єдине, що має значення — це конституційні кордони України, а не якісь уявні адміністративні межі".

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...