Ворогу мало крові: Окупанти перевозять іноземних полонених на Донбас - ймовірно, для оголошення смертної кари

Військовополонених з "Інтернаціонального легіону" окупанти переміщують на Донбас. Це робиться для незаконного суду над ними в так званих "ДНР" і "ЛНР", а також для винесення вироку у вигляді смертної кари. Такою інформацією в розмові з "24 каналом" поділився спікер "Інтернаціонального легіону" Дам'єн Магру, передають Патріоти України.

"Є теорія, що це роблять для того, щоб їм могли оголосити смертну кару. І це дуже турбує — що військових перевозять проти їхньої волі в інший регіон. Але це військовий злочин", — повідомив Магру.

За словами спікера, зараз стало складно визначити, де знаходяться іноземні полонені, і як до них ставляться. Українська сторона всіляко намагається повернути легіонерів, які опинилися в руках окупантів. Робота в цьому напрямку ведеться на рівні вищого керівництва країни.

"Мене найбільше хвилює не робота над процедурами обміну, тому що я впевнений, що чиновники роблять для цього все необхідне. А мене найбільше хвилює питання про статус цих військовополонених іноземців", — продовжив Магру.

Спікер нагадав, що в так званих "ДНР" і "ЛНР" проводяться незаконні "засідання", де військовополонених судять як найманців і засуджують до смертної кари. Це серйозне порушення Женевських конвенцій і принципів міжнародного права.

"Ми бачимо, що Росія не ставиться добре до наших військовополонених іноземців, і про це повідомлялося ще на початку війни. Але ця позиція Росії по відношенню до іноземних бійців незаконна", — підсумував Магру.

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...