Ворогу не поздоровиться: Американські військові радники відпрацьовували з Україною контрнаступ на "військових іграх"

У ході підготовки до українського контрнаступу консультанти з США проводили з українським військовим командуванням аналітичні навчання у формі "військових ігор". Ці навчання мали допомогти ЗСУ зрозуміти, скільки і яких сил та засобів необхідно зібрати, щоб домогтися успіху в різних сценаріях, передають Патріоти України.

У ході цих "військових ігор" США закликали Україну обмежити операцію на півдні як за цілями, так і за географією, – щоб уникнути надмірного розширення і загрузання на декількох фронтах. Про це повідомляє американське видання CNN.

За словами джерел видання, спочатку ЗСУ розглядали можливість більш широкого контрнаступу, але в останні тижні звузили свою місію на півдні, обмежившись Херсонською областю.

Речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер підтвердив CNN, що США ведуть з Україною регулярний діалог між військовими на багатьох рівнях. "Ми не будемо коментувати особливості цих взаємодій. Загалом, ми надаємо українцям інформацію, щоб допомогти їм краще зрозуміти загрози, з якими вони стикаються, і захищають свою країну від російської агресії. Зрештою, остаточні рішення щодо своїх дій ухвалюють українці", – сказав Райдер.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...