Ворогу не сховатися: Генерал заявив, що українська розвідка має дані про всі команди з Кремля

Генерал Микола Маломуж, який з 2005 по 2010 роки займав посаду голови Служби зовнішньої розвідки, заявив,що ГУР має всі дані щодо російський військ на території України. Він переконаний, що нинішні технології дозволяють відслідковувати задуми Кремля в режимі реального часу та діяти на випередження, передають Патріоти України.

Про це він розповів в інтерв'ю "Україні 24". Військовий експерт запевняє, що з початку війни розвідка повністю змінила формат роботи. Це дало їй змогу збирати та обробляти дані швидше.

"Сьогодні настільки ефективні засоби, що приховати щось дуже складно. Агентурну розвідку простіше вирахувати, а ось вивести з ладу техзасоби неможливо, як і відстежити їх. Інформація надана ними, надважлива, бо дозволяє діяти на випередження. Ми знаємо, що вони кажуть, – пояснює Маломуж.

За його словами, ще до вторгнення РФ Україна мала домовленості з іноземними партнерами, такими як ЦРУ, Мі-6, БНД, французькою розвідкою. Тоді організації обмінювалися інформацією про можливі терористичні загрози, канали міжнародного постачання наркотиків чи зброї тощо.

Але після 24 лютого країни Європи та Америки стали допомагати в отриманні інформації про загрози з боку РФ. "Технічні можливості розвідок США, Британії або Німеччини дуже високі. Вони можуть отримувати інформацію онлайн: що йдеться в кабінетах, що передають за допомогою зв'язку, що йде по комп'ютерній мережі, навіть закритій, за допомогою дешифрувальника тощо. Вони розшифровують будь-які переговори або депеші, наприклад, Путіна до Шойгу або спецслужб", – заявляє генерал.

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...