Ворогу перерізають логістику: ЗСУ беруть під контроль інфраструктуру на Херсонщині

На Південному напрямку Збройні сили України завдають ударів по російським окупантам і відрізають ворога від важливих логістичних маршрутів, передають Патріоти України.

Як повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація, ЗСУ не дали просунутися окупантам у селах Калинівської громади (Сухий Ставок, Андріївка) та Великоолександрівської громади (Давидів Брід, Білогірка, Брускинське).

Стабільно важка ситуація в інших селах Бериславського та Каховського районів, тривають бойові дії. При цьому українські захисники на Херсонщині взяли під контроль кілька об'єктів транспортної інфраструктури.

"Незважаючи на великий тиск, погрози і збільшення блокпостів, жителі області всі 5 місяців війни демонструють свою патріотичну позицію", – повідомляють в обладміністрації.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...