Вороги не втечуть! США починають другий етап навчання ЗСУ роботі з HIMARS

США навчать ще 50 бійців Збройних Сил України використанню ракетної системи HIMARS найближчим часом. Про це заявив репортер Foreign Policy Джек Детч, передають Патріоти України.

За словами репортера, представник Пентагону заявив, що США розраховують почати другий етап навчань українських військових використанню реактивних систем залпового вогню HIMARS, який почнеться "найближчим часом".

"США проведуть навчання близько 50 українських військовослужбовців використанню систем залпового вогню HIMARS приблизно за два тижні, очікується, що другий раунд навчання почнеться найближчим часом і буде охоплювати українські війська різних рангів", – заявив чиновник.

HIMARS в Україні:

HIMARS - американська високомобільна реактивна система залпового вогню, розроблена в кінці 90-х років. Ця РСЗВ призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Система призначена для стрільби керованими та некерованими ракетами. Максимальна дальність становить 300 км. Україні поки передали ракети дальністю до 80 км.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...