Вороги несуть неймовірні втрати: Російські війська бояться українських артилеристів, - речник східного угруповання ЗСУ

Системна робота українських артилеристів та інших підрозділів Збройних сил України змушує російських окупантів ускладнювати логістику по розвантаженню снарядів. Про це речник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"На жаль, в них ще не снарядний голод, проте можна констатувати, що все-таки системна робота українських артилеристів і інших підрозділів змусила їх ускладнити їхню логістику. І вони вже бояться менше ніж за 100 км від передової розвантажувати свої артилерійські склади", - сказав Череватий.

Він додав, що постійна інтенсивна стрільба з усіх видів артилерії виснажує запаси противника. "Вони вже з більш дальніх регіонів везуть запаси своїх артилерійських снарядів, що звичайно грає нам на руку і показує, що в них теж є якась межа тих запасів, які вони можуть доволі вільно використовувати. Вони, думаю, змушені з цим рахуватись, і є дані нашого Головного управління розвідки, що вони і в Білорусі беруть вже боєприпаси, і з іншими країнами ведуть перемовини", - підкреслив Череватий.

Речник східного угруповання військ зазначив, що ворог зазнає колосальних втрат на східному напрямку фронту та, попри використання всіх засобів ураження - артилерії, системи залпового вогню, танків, авіації, не може прорвати нашу оборону.

"Проте головне йому не вдається - не вдається прорвати нашу оборону, вийти в тил, вийти на оперативний простір і далі рухатися, щоб окуповувати наш Донбас. І найголовніше, що ворог несе при цьому колосальні людські втрати й втрати у техніці. У них щодоби фактично батальйон, плюс-мінус 500 осіб за добу, це неймовірні втрати для сучасної армії", - акцентував Череватий.

"Готові розглянути конкретну пропозицію": Ще одна країна в НАТО назвала умови відправлення військ до України

вівторок, 14 травень 2024, 23:54

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон допускає, що Стокгольм може розглянути питання відправлення військ до України, якщо країни-союзники складуть "конкретну пропозицію". Про це йдеться у Breaking Defense із посиланням на слова міністра оборони Швеції, пер...

Помер пропагандист Кремля з телеканалу RT

вівторок, 14 травень 2024, 23:00

У РФ помер 53-річний пропагандист Максим Кононенко. Про це повідомив пропагандистський телеканал RT з посиланням на дружину Кононенка, передають Патріоти України. Як зазначає російська Медуза, Кононенко в останні роки писав для сайту RT, а також для ро...