Вороги несуть значні втрати: Актуальна карта бойових дій в Україні на 19 березня

Триває 24 доба повномасштабного вторгнення нацистської Росії на територію суверенної та незалежної України. Вороги несуть значні втрати, але вступають у виснажливу війну, шукаючи допомогу скрізь, і скрізь отримують відмову. "Еспресо" створило мапу вторгнення окупаційних військ на територію України станом на 11:00 19 березня, передають Патріоти України.

У Білорусі розвантажують рашистську військову техніку - буквально за кілька кілометрів від кордону з Україною, а також зводять понтонний міст через Прип'ять. Житомирщина під імовірною загрозою: на залізничній станції Мулярівка Петриківського району Гомельської області Білорусі розвантажують танки, БТР та САУ.

Окупанти будують земляні вали для захисту своїх військових позицій у селах селах Здвижівка та Берестянка на північний захід від Києва.

З Херсонщини рашисти вдарили по військовій частині в Миколаєві, унаслідок чого померло близько 30-40 військових. Однак, українські військові помстились та знищили на Миколаївщині кілька колон вородої техніки.

До того ж у селі Чорнобаївка під Херсоном українські байрактари теж знищили колону російської військової техніки разом із командувачем 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил рф генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева.

На Чернігівщині ЗСУ знищили батареї РСЗВ "Ураган" і артилерійських установок 2С19 "МСТА-С", а на Сумщині знищили кілька колон техніки рашистів.

Окрім цього, бійці "Азова" під час спецоперації біля Маріуполя провели рейд по ворожому командному пункті та тиловому пункті управління, в ході якого було знищено склади з боєприпасами, офіцерський склад ворога, близько взводу піхоти.

Зенітними ракетними військами та винищувальною авіацією ЗСУ було уражено 12 повітряних цілей ворога:

  • 2 літаки,
  • 3 гвинтокрили,
  • 3 БПЛА,
  • 4 крилаті ракети.

У міноборони країни-терориста Росії заявили, що перший раз застосували гіперзвукову зброю ракету "Кинжал" – начебто для знищення "складу боєприпасів" у Делятині Івано-Франківської області. Цю інформацію підтвердив речник Повітряних сил ЗСУ в коментарі одному з видань, але він не сказав, що рашисти застосували саме "Кинжал".

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...