"Вороги так поспішали, що помилились у формулюваннях": В "Укренерго" попередили про черговий фейк пропаганди Кремля

Російські пропагандисти поширюють чергові фейки, щоб переконати українців, що нібито у відключеннях світла винні енергетики, а не окупанти, які гатять по критичній інфраструктурі, щоб залишити українців взимку без тепла, води і світла. Про це попередило "Укренерго", передають Патріоти України.

Кремлівські пропагандисти цього разу брешуть про нібито "відновлення експорту" української електроенергії, хоча держава ще 11 жовтня припинила експорт для стабілізації енергосистеми, яку вивели з ладу окупанти.

Для своєї легенди ворог публікує фейковий лист нібито від керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького на українське міністерство енергетики. "Автори фейку настільки поспішають, що звертаються від "ради директорів" Укренерго. Хоча в українського системного оператора є лише Наглядова Рада та правління. "Рада директорів" є в російського оператора мереж, від яких Україна від'єдналась 24 лютого назавжди. Це чергова невдала спроба переконати громадян, ніби-то у відключеннях електроенергії винні енергетики, а не 9 масованих хвиль російських атак", - сказано у повідомленні.

На підтвердження того, що експорт електроенергії не відбувається від 11 жовтня, в "Укренерго" оприлюднили посилання, за яких можна відстежити відповідну інформацію на майданчиках європейських мереж. "Закликаємо усіх дотримуватися інформаційної гігієни та отримувати інформацію з офіційних джерел - державних установ та компаній", - додали в компанії.

Приїхали допомогти з евакуацією цивільних: У Вовчанську окупанти розстріляли українських волонтерів

вівторок, 14 травень 2024, 18:46

У прикордонному Вовчанську Харківської області 10 травня зникли двоє волонтерів, за даними поліції, їх розстріляли окупанти і один із них міг загинути, повідомляє "Суспільне Харків" . Пряма мова начальника Вовчанської міської адміністрації Тамаза Гамб...

"Якщо цей конфлікт трошки заморозять - це все ненадовго": Боєць "Азову" відповів, коли закінчиться війна в Україні

вівторок, 14 травень 2024, 18:25

Ми будемо ще дуже довго воювати, тому що епоха війн вже почалася. І вона почалася давно. Наша країна воює століттями за свою незалежність, за свою свободу, за свою національність. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” з позивним “Ніко” розповів в екскл...