Ворон ворону око не виклює? "Чиновники мають відповідати за брехню про іноземне громадянство": Арахамія обурився через брехню Гогілашвілі

На фоні скандалу з Гогілашвілі, з'явились запити щодо можливого російського громадянства самого АрахаміїГолова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія хоче посилити кримінальну відповідальність за надання недостовірної інформації про наявність іноземного громадянства у кандидатів на посади у владних структурах. Про це очільник монобільшості заявив на брифінгу в понеділок, зазначають Патріоти України.

"Якщо хтось буде знати, що він збрехав, а потім це виявиться, і це кримінальний злочин, тоді, повірте мені, більшість людей вказуватимуть цю інформацію. Я вважаю, що цей випадок (із наявністю у ексзаступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі російського громадянства. - Ред.) має нас навчити. Я у січні підготую законодавчу ініціативу про зміни до норм про відповідальність за недостовірну інформацію в декларуванні", - зазначив нардеп.

Арахамія наголосив, що кандидати в заступники міністрів проходять перевірку на наявність іноземного громадянства. "На ваш погляд, ЦВК та усі чинні органи перевіряють народних депутатів на наявність іноземних громадянств? Відповідь очевидна - перевіряють. Виявляються випадки, коли ця перевірка не дає результату, і знаходяться народні депутати, які мають іноземне громадянство? Такі випадки є", - додав він.

При цьому голова фракції "СН" не вважає за потрібне створювати ТСК для розслідування призначення Гогілашвілі на посаду: "Я не бачу такого великого суспільного значення цьому процесу. Ну, був заступник. Немає вже заступника. Рухаємось далі".

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував "розборки" з поліцейськими на блокпості в Краматорську.

Після цього глава МВС Денис Монастирський заявив, що ініціюватиме дисциплінарне провадження щодо дій Гогілашвілі. На цей час його також буде відсторонено від посади.

Гогілашвілі вибачився за "надмірну емоційність" під час нападу на поліцейського та нецензурну лексику.

Коли журналісти почали детальніше знайомитися із біографією заступника міністра, то виявилося, що він одружений з секретаркою президента України Марією Левченко і в них є спільні фото з президентом.

Джерело: https://censor.net/ua/n3305017

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...