Восени мають відбутися вибори на Донбасі і в Криму, - Зеленський на Мюнхенській конференції з безпеки

За словами Володимира Зеленського, українська влада готова домовлятися з мирними жителями окупованих територій, але не з представниками міжнародно невизнаних "республік".

Володимир Зеленський. Фото: скріншот з відео.

Місцеві вибори в Україні восени мають також відбутися на Донбасі та в Криму. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, передають Патріоти України.

Глава держави заявив, що сьогодні метою Києва є проведення виборів на всій території України, включно з Донбасом та Кримом. Він додав, що вибори на окупованих територіях неможливо провести без політичних умов.

"Наше бажання сьогодні провести місцеві вибори по всій Україні, включно з окремими районами Донецької та Луганської областей в жовтні 2020 року. Хотілося б і на території Криму. Але зробити це без елементарних політичних умов неможливо для нас. Особливо, коли Росія інформує, що на Донбасі було видано 125 тисяч російських паспортів. Людям на Донбасі потрібні вибори, які будуть визнані всім світом легітимними", - зазначив він.

За словами Зеленського, українська влада готова домовлятися з мирними жителями окупованих територій, але не з представниками міжнародно невизнаних "республік". "Ви знаєте, нас переконують в тому, що таким дієвим механізмом є прямий діалог з так званої місцевою владою в ОРДЛО. Ми готові до діалогу з мирним населенням цих територій, але не з тими, хто є невизнаними з точки зору міжнародного права", - пояснив глава держави.

Джерело: РБК-Україна

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...