Воші з'їдають російську армію: У РФ визнали різке зростання захворюваності на педикульоз серед військових

Через війну проти України у 2023 році у Росії зафіксували різке збільшення кількості людей, які заразилися вошами. Про це з посиланням на дані Росстату повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України.

Згідно зі статистикою, рівень захворюваності на педикульоз у Росії неухильно знижувався останні 10 років. У 2010 році це було 272 тисячі випадків на рік, у 2015-му — 243 тисячі, у 2020-му — 181 тисяча, а у 2022-му — вже лише 113 тисяч.

Однак проблема вошей у росіян знову загострилася незабаром після початку повномасштабного вторгнення в Україну, коли кремлівське «гарматне м’ясо» опинилося в антисанітарних умовах, і тепер кількість заражених зростає з двозначною швидкістю.

У якийсь момент дружини та матері окупантів навіть записали з цього приводу звернення до свого диктатора Володимира Путіна, але той навіть «не почухався».

Зате загарбникам відтоді доводиться чухатися дедалі частіше. За підсумками червня лікарі виявили вошей у 10,2 тисячі громадян РФ, що на 24,1% більше, ніж у тому самому місяці роком раніше.

"Проблему педикульозу на фронті визнає і міноборони. В офіційному журналі Військові комісаріати Росії відомство називає вошей "повзучими ворогами" і нагадує, що у роки Другої світової від педикульозу страждали 96% бійців Червоної Армії", — зазначають журналісти.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...