"Вовча зграя" ВМСУ приростає американськими хижаками: П’ятий український екіпаж Island отримує практичні навички в морі

П’ятий український екіпаж Island отримує в США практичні навички в морі

П’ятий екіпаж патрульного катеру Island, який проходить підготовку у США, приступив до практичних занять в морі, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВМС України.

Український екіпаж патрульного катеру типу Island, який продовжує навчання у Сполучених Штатах Америки в місті Балтимор, приступив до практичних занять.

Виходи в море здійснюються під керівництвом українських моряків, а оцінювання проводить Берегова охорона Сполучених Штатів.

За перші декілька днів військові моряки українських ВМС відпрацювали низку навчань на оцінку не нижче як добре.

Попереду на п’ятий екіпаж катеру чекають іспити та сертифікація і подальша служба на одному з катерів вже в Україні.

“Подібна щільна співпраця з нашими західними партнерами та мовна практика, в подальшому допомагатиме українським морякам в майбутній взаємодії з флотами країн-членів та партнерів НАТО”, зазнасили у ВМС України.

Патрульний катер «Старобільськ» типу Island

Українські моряки, 7 вересня прибули до міста Балтимор, штат Меріленд, для проходження навчання з управління та експлуатації судна.

П’ятий український екіпаж Island отримує в США практичні навички в морі. Український екіпаж патрульного катера типу Island Фото: Посольство України у США

Пізніше, відповідно до програми навчання, українські військові моряки під керівництвом іноземних інструкторів відпрацювали вправи з боротьби за живучість корабля під час умовного виникнення пожежі класу BRAVO, що означає займання горючих речовин.

Військові на практиці закріплювали теоретичні знання з експлуатації спеціального обладнання та одягання пожежних костюмів FFE (Firefighting Ensemble).

Підготовка українського екіпажу катера типу Island у США. Фото: ВМС України
Підготовка українського екіпажу катера типу Island у США. Фото: ВМС України

Для нового екіпажу, це були перші практичні заняття безпосередньо на катері, на якому вони вже невдовзі проходитимуть службу в Україні.

Допідготовка екіпажів проводились саме на тих катерах типу Island, які невдовзі відправляться до України та разом з отриманими у 2019 році стануть на захист суверенітету та територіальної цілісності України з морського напрямку.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...