Вовік, все буде кошерно: Прем'єр Ізраїлю запропонував Путіну майданчик для діалогу з Україною

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет, користуючись добрими стосунками як із Києвом, так і з Москвою, пропонував президенту РФ Володимиру Путіну організувати українсько-російський саміт у Єрусалимі. Відповідну ініціативу озвучила ізраїльська сторона у 2021 р. під час зустрічі Беннета з господарем Кремля в Сочі, передають Патріоти України із посиланням на Axios.

У матеріалі зазначається, що у канцелярії прем'єр-міністра Ізраїлю не стали коментувати озвучену у ЗМІ інформацію. Видання також повідомляє, що ініціатива проведення українсько-російського саміту належить Києву. Питання про зустріч на найвищому рівні порушувалося Україною ще навесні минулого року. Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що українська влада мала намір використати добрі відносини ізраїльської сторони з Кремлем, щоб розвинути ідею із самітом.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак цікавився тоді у ще прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, чи готовий він організувати українсько-російську зустріч. Джерела в Ізраїлі заявляли, що глава уряду був не в захваті від цього прохання, але пообіцяв подумати, якщо обидві сторони бажають провести такі переговори. Пізніше радники Нетаньяху обговорювали цю ініціативу з російською стороною, але не отримали відповіді. У Кремлі не хотіли порушувати на таких переговорах питання Києва та Донбасу, що не влаштовувало Україну.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...