Вовк поспішає на допомогу? Окружний адмінсуд Києва відкрив справу щодо скасування заборони КПУ

Що було "ніззя", тепер можна, бо нікому "дати по мордяці"?

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Петра Симоненка та Комуністичної партії України до Міністерства юстиції. Про це інформує прес-служба суду, передають Патріоти України.

“Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Петра Симоненка та Комуністичної партії України до Мін’юсту”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін. У суді нагадують, що позивачі просять суд скасувати наказ Мін’юсту від 23 липня 2015 року, яким було затверджено Правовий висновок Комісії з питань дотримання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їхньої символіки» щодо невідповідності діяльності, найменування та символіки Комуністичної партії України вимогам цього закону.

У мережі вже відреагували на подію. Зокрема, відомий блогер Карл Волох помітив дивний збіг обставин. "Окружний адмінсуд Києва розпочав провадження по справі про відміну заборони Компартії України в день пам‘яті жертв Сандармоху. Схоже, таких символів у нашому житті найближчим часом більшатиме", - написав він на своїй сторінці у "Фейсбук".

Джерело: Укрінформ

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...