Вперше після публікації розмови з Трампом: Зеленський поговорив з Меркель

Президент України високо оцінив вагому підтримку, яку канцлер Німеччини здійснює для досягнення миру в Україні.

Зеленський порозмовляв з Меркель. Фото: Getty Images.

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель 9 жовтня обговорили питання відновлення територіальної цілісності Української держави, передають Патріоти України.

Це вже п’ята телефонна розмова Зеленського та Меркель, написав у твіттері посол України в Німеччині Андрій Мельник. Щоправда, це – перший діалог політиків після оприлюднення стенограми розмови Зеленського із главою Білого дому Трампом. У тій розмові допомогу, яку надає Німеччина Україні, згадували не в найкращому світлі.

Так, у розмові з канцлеркою Німеччини Володимир Зеленський, зокрема, високо оцінив вагому підтримку, яку Меркель здійснює для досягнення миру в Україні.

Що ще обговорили політики?

  • Ангела Меркель наголосила на незмінності позиції ФРН на підтримку України на шляху до встановлення миру на Донбасі.
  • Вона заявила, що використає майбутні контакти з партнерами у Нормандському форматі для досягнення домовленості щодо дати проведення саміту.
  • Володимир Зеленський поінформував співрозмовницю про безпекову ситуацію на Донбасі.
  • Обговорили лідери також питання розведення сил поблизу Петрівського та Золотого, а також перебіг робіт з відновлення мосту поблизу Станиці Луганської.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...