Вперше торкнеться нафти: ЄС готує новий пакет санкцій проти Росії

Європейський союз продовжує розробляти шостий пакет санкції проти Росії. Вперше обмеження можуть торкнуться енергетичного сектора РФ. Єврочиновники розглядають деякі "обмеження імпорту російської нафти", інформують Патріоти України.

Як пише з посиланням на власні джерела Politico, також від SWIFT можуть відключити ще одну частину банків. "У міру того, як війна в Україні затягується, до лідерів ЄС все частіше пред'являються вимоги перекрити життєво важливий потік доходів Кремля, що надходить від прибуткового енергетичного сектора Росії, особливо від експорту нафти і газу", – зазначає видання.

Судячи із заяв голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляйен, від SWIFT можуть відключити "Сбербанк" (найбільший державний банк РФ - ред.). Але інший дипломат неофіційно говорить, що від системи обміну банківської інформації SWIFT можуть відключити всі банки, включаючи Газпромбанк.

"Що стосується нафти, то неясно, наскільки швидким і всеосяжним буде поетапна відмова від імпорту з Росії в майбутньому. Оскільки доходи від нафти і газу становлять найважливіше джерело фінансування російської військової машини, санкції щодо енергетики розглядаються як життєво важливий наступний крок у відповідь ЄС на вторгнення", – додає видання.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...