Вперше в історії: Послання від патріарха Варфоломія проголосили українською мовою (фото, відео)

Учасники церемонії також вперше в житті скуштували українські паски.

Патріарх Варфоломій. Фото: Твіттер.

28 квітня 2019 року на Фанарі в Константинополі патріарше послання до віруючих вперше вимовлялося українською мовою. Про це написав Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга в Twitter, передають Патріоти України.

"Сьогодні під час святкового Богослужіння на Фанарі Патріарше послання вимовлялося також і українською мовою - ще рік тому це здавалося недосяжним!" - написав Сибіга, опублікувавши відео.

Таким чином, послання прочитали 8 мовами - українською, грецькою, слов'янською, єврейською, італійською, англійською, французькою та латинською. За враженнями посла, сьогодні на Фанарі відчувалося панування Божого духу. А ще учасники церемонії вперше в житті спробували українські паски.

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...