Вперше в нашому регіоні: До Одеського порту увійшов британський есмінець (фото)

Есмінець є четвертим кораблем з шести класу Daring, тип 45.​

Есмінець Королівських ВМФ Великої Британії HMS «Dragon» D35 зайшов до Одеського морського порту, повідомляють Патріоти України.

У відкритому морі корабель зустрічав катер українських Військово-морських сил «Старобільськ». «Dragon» прибув до Одеси після тритижневого патрулювання у складі багатонаціональної ескадри, яка діє біля узбережжя Сирії. Завдання він виконував разом з десантним кораблем HMS «Albion» L14.

HMS Dragon вперше в нашому регіоні. У Чорне море він увійшов пізно увечері 4 жовтня. Есмінець є четвертим кораблем з шести класу Daring, тип 45. Увійшов до складу Королівського флоту у квітні 2012 року, а через рік, влітку 2013-го, разом з американським авіаносцем USS Nimitz патрулював Аравійське море і Перську затоку.

На кожній стороні його корпусу присутнє зображення валлійського дракона Y Ddraig Goch – національного символу Уельсу. Це єдиний корабель королівського флоту, який був прикрашений таким чином.


Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...