Впевнені у своїй безкарності: Кремль розробив п'ять сценаріїв для викрадення українських дітей

Росія продовжує показували світу своє справжнє загарбницьке обличчя. Окрім вбивств, катувань та ґвалтувань, окупанти вдаються до викрадення українських дітей, передають Патріоти України.

Найбільше обурення викликає те, що такі дії не є хаотичними, вони сплановані заздалегідь. Про це заявила радниця-уповноважена президента з прав дитини Дарія Герасимчук.

Яку тактику застосовує Росія щодо українських дітлахів

Росіяни мають чітко сплановану політику щодо українських дітей. Вони мають щонайменше п'ять сценаріїв викрадення українських дітей, – заявила Герасимчук.

За її словами, дітей переміщують на територію Росії після вбивства їх батьків, після розлучення з батьками під час так званої фільтрації, також малюків вивозять з інтернатних закладів. Ба більше, Герасимчук стверджує, що були випадки, коли дітей забирали з родин на захоплених територіях під виглядом оздоровлення у дитячих таборах.

Викрадених дітей розподіляють по всій території Росії

Уповноважена з прав дитини додає, що росіяни роблять абсолютно все, щоб перешкодити дитині об'єднатися з родиною: забирають у дітей телефони і не дозволяють повідомляти своє місце розташування.

"Дуже складно знайти дитину. Росіяни розпорошують українських дітей по своїй території і постійно пересувають. Щойно ми дізнаємося щось про знаходження дітей, як їх переміщують в іншу частину Росії. Саме тому на сьогодні ми повернули лише 307 дітей з 16 тисяч ", – зазначила вона.

Герасимчук переконана, що зараз треба швидко та ефективно відреагувати на злочин геноциду проти України через українських дітей. Для припинення примусової депортації українських дітей необхідна міжнародна допомога.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...