ВПК недоімперії занепадає: У США заявили про нездатність Росії створити МіГ-41, та і МіГ-31 буде нескоро

Росія не здатна самостійно створити перспективний авіаційний комплекс дальнього перехоплення (ПАК ДП), відомий як МіГ-41. Про це заявив військовий експерт Петро Бутовський на сторінках американського журналу Aviation Week & Space Technology, передають Патріоти України.

На думку фахівця, чекати появи заміни винищувача-перехоплювача МіГ-31 в 2030 році не варто. «Для Росії цей термін настільки далекий, що важко щось прогнозувати. Сучасні тенденції в російській економіці та авіаційній галузі вказують на те, що Росія не зможе дозволити собі такий літак», - упевнений автор.
Бутовський пише, що завдання, які зараз ставляться перед ПАК ДП, будуть частково передані винищувачу п'ятого покоління Су-57. «Крім того, росіяни можуть знову продовжити термін служби і модернізувати парк МіГ-31, щоб він залишався в строю і після 2030 року», - припускає експерт.

Бутовський нагадує, що над концепціями варіантів легкого винищувача працюють в конструкторських бюро «МіГ» і «Сухий». «Всі вони мають більш низький статус, ніж проект ПАК ДП, з огляду на відсутність закупівель або державного фінансування для досліджуваних варіантів», - пише автор.

За його словами, в створенні власного легкого винищувача зацікавлені ОАЕ, з якими з даного питання може співпрацювати Росія. «У наступні роки, за винятком кількох загальних заяв про те, що проект актуальний, подробиць не було», - нагадує Бутовський. Таким чином експерт прокоментував заяву «Ростех» про запуск процесу розробки винищувача-перехоплювача нового покоління.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...