ВПК та ЗСУ освоюють нові технології: Стартували випробування вітчизняних парашутних рятувальних систем

Для потреб авіації Збройних Сил України почалися випробування вітчизняних парашутних рятувальних систем, повідомляють Патріоти України з посиланням на Мілітарний.

Фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки провели дослідницькі випробування зразків керованих рятувальних парашутних систем «Р-4МСБ» та «ПН-58МСБ».

Тестування відбувалися за участі власних літальних апаратів, парашутистів-випробувачів та науково-випробувального складу інституту.

Почались випробування вітчизняних парашутних рятувальних систем. Випробування українських парашутних рятувальних систем. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

Нові рятувальні парашутні системи «Р-4МСБ» та «ПН-58МСБ» для потреб авіації Збройних Сил України, були вироблені вітчизняним виробником для використання на гелікоптерах: Мі-8, Мі-24, Мі-2 і транспортних літаках.

При позитивних результатах на наступних етапах випробувань «Р-4МСБ» та «ПН-58МСБ» можуть прийти на заміну парашутним рятувальним системам типу С-4У та ПН-58 радянської розробки, які є фізично та морально застарілими та не виробляються в Україні.

Підготовка до випробування українських парашутних рятувальних систем. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

Випробування проводились на базах військових частини розташованих в Миколаївській та Житомирській областях.

В ході тестувань підтверджені основні льотно-технічні та конструктивні характеристики дослідних зразків.

За подальшими результатами буде прийматись рішення щодо прийняття нових рятувальних парашутних систем на постачання до Збройних Сил України.

Випробування парашутної системи Т-11 стрибками з Ан-26. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

Нещодавно фахівці науково-дослідного інституту провели контрольні льотні випробування літака Ан-26 з адаптованим обладнанням для десантування особового складу парашутними системами Т-11. Парашутна система призначена для бойових і навчально-тренувальних стрибків з повним озброєнням і спорядженням військовослужбовців як в день, так і в ночі.

Випробовування відбувалися у Житомирі за участі інструкторів повітрянодесантної підготовки 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ.

Парашутна система Т-11. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

T-11-американська десантна парашутна система (ПС), розроблена фірмою «Airborne Systems». Купол парашута має квадратну форму, хрестоподібні поля якого загорнуті всередину так, щоб забезпечити більшу аеродинамічну стійкість несучої поверхні, для зменшення ймовірності схлопування куполу в польоті. T-11 розкривається повільно, що знижує динамічний удар при розкритті.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...