Вплинули дві держави: РФ готувалася передати хуситам зброю, але відмовилася від своїх планів, - CNN

Росія готувалася передати хуситам у Ємені ракети та інше військове спорядження наприкінці липня. Проте країна відмовилася від цих планів під тиском США та Саудівської Аравії, передають Патріоти України з посиланням на CNN.

За словами двох джерел, саудівці, які протягом багатьох років вели жорстоку війну з хуситами, перш ніж США допомогли домовитися про тендітне перемир'я в 2022 році - дізнавшись про плани, застерегли РФ від постачання зброї одному зі своїх головних супротивників.

Окремо до Саудівської Аравії із проханням допомогти переконати Москву не постачати зброю хуситам звернулися США.

Зазначається, що хоч передача зброї і була відкладена, проте Росія наприкінці липня на три дні направила до Ємену своїх військових для надання допомоги хуситам.

Так, американські чиновники спостерігали, як з російських кораблів у південній частині Червоного моря висадився персонал, підібраний хуситами на човнах і переправлений до Ємену.

Джерела кажуть, що росіяни везли із собою сумки, але нічого іншого, що виглядало б досить великим для перевезення зброї або її компонентів. У той же час неясно, чи перезили російські кораблі обладнання, яке РФ готувалася передати до того, як Кремль відмовився від плану.

Співрозмовники CNN додали, що Москва розглядає озброєння та консультування хуситів як спосіб помститися адміністрації Байдена за рішення дозволити Україні завдавати ударів по території РФ використовуючи зброю, яку надали США.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...