"Вплив Пригожина падає": Арестович розповів, чи планують у Кремлі ліквідацію "кухаря Путіна"

Радник керівника Офісу президента вважає, що в Росії могла розпочатися кампанія проти російського олігарха та власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Основна ціль цієї задачі - різка зупинка припливу зеків до приватної військової компанії, передають Патріоти України.

"Можу припустити, що деякі люди вирішили запустити кампанію проти Пригожина. Давай розглянемо основні її завдання. В ідеалі, різко припиняється приплив зеків - у нього падає кількість мобілізованих і коло його завдань звужується. Як результат, він менше отримує грошей на все це - падає вплив. Теоретично це можливо, чому ні?", - сказав Арестович в ефірі "Фейгін Live".

Крім того, за словами радника керівника ОП, кампанія проти "кухаря Путіна" зроблена, щоб зробити його токсичним в очах російської еліти. Наприклад, Кадирова та Золотова, який є командувачем Росгвардії.

"Скоріш за все його ізолюють від його друзів та заступників у верхівці. Адже набере він 3 тисячі зеків чи 8 тисяч – це теж важливо, але менше. Враховуючи, що російська культура силовиків напівкримінальна, якщо не відверто кримінальна, там такі речі мають значення", - розповів Арестович.

Він пояснив, при цьому Пригожин може продовжувати працювати, якщо це особисто дозволятиме російський диктатор Путін. Проте серед товаришів його рівня, які хочуть на цій війні зайняти більший статус, – у них виникнуть проблеми. У випадку, якщо ця кампанія матиме успіх.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...