Впливають кілька факторів: Експерти відповіли, коли закінчаться ракетні удари ворога по мирних містах

На рішення рф наносити ракетні удари по мирних містах України впливають не тільки ймовірне «божевілля» путіна, але й низка інших факторів. Тому зараз не можна точно спрогнозувати, коли закінчаться такі обстріли, передають Патріоти України.

Зокрема, якщо Україна найближчим часом не зможе домовитись про статус територій, які були окуповані після 24 лютого, то війна з росією може затягнутися надовго, знизивши свою інтенсивність. Це «дозволить» російській стороні й надалі завдавати ракетних ударів.

Як зазначив військовий експерт Михайло Жирохов, загроза буде зберігатися, оскільки у росії є можливість обстрілювати всю українську територію, навіть не заходячи в її повітряний простір.

Проте нинішніми темпами обстрілювати Україну російська сторона не зможе, оскільки запас ракет швидко вичерпується. А західні санкції проти військово-промислового комплексу теж дадуть свій результат.

За словами експерта Олександра Мусієнка, росія вже має серйозні проблеми з технологіями, модернізацією та виробництвом нових озброєнь, особливо високоточних. Але невеликі запаси потужностей є ще.

Крім того, убезпечити Україну може постачання західних систем протиповітряної оборони. Якщо запит Києва на системи ППО буде задоволений, то вже в найближчому майбутньому ризик обстрілів тилових територій буде значно знижений.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...