Врахувано досвід російсько-української війни: "Калашников" заявляє, що запустив у серію суперника автоматичної гвинтівки M4 - оновлений АК-12

На початку наступного року “Калашников” має намір почати відвантаження АК-12. Конструкцію автомата було оновлено з урахуванням російсько-української війни. Про це стало відомо від Алана Лушникова, який обіймає посаду президента збройового концерну.

Він стверджує, що АК-12 піддали “серйозній” модернізації, під час якої було враховано зауваження експлуатантів. Нібито концерн уже встиг приступити до серійного складання вдосконалених автоматів. Перша партія буде відвантажена замовнику в особі Міноборони РФ наступного місяця.

За даними Defense Express, дебют дослідницького зразка АК-12 відбувся у 2011 році. Широкому загалу автомат представили у 2012 році. Російська армія отримала його 2018 року. Тоді ж АК-12 було запущено в “серію”.

АК-12 позиціонується як відповідь американському автомату M4. Навесні минулого року російські військові, які його використовують, почали скаржитися на відсутність штатних ПБС-1.

Минулого літа Володимир Лепін, який обіймає посаду гендиректора концерну, анонсував внесення в АК-12 чергових конструктивних змін. По суті, автомат зазнав “демодернізації”. Конструктори змінили ергономіку зброї, а також відмовилися від режиму вогню чергами по два постріли.

Проблему з відсутністю штатних глушників було вирішено шляхом встановлення незнімного полум’ягасника. Фінальна версія АК-12 модельного ряду 2023 року була представлена збройовим концерном у травні поточного року. У повідомленні “Калашникова” з цього приводу зазначалося, що “демодернізований” АК-12/23 перебуває на випробуваннях. Першу партію автоматів планується передати замовнику в другій половині року.

Путін в істериці рубатиме голови своїм генералам? - Буданов розповів про карколомні зміни у військовому керівництві росії у найближчі місяці

неділя, 8 вересень 2024, 7:44

У Росії у найближчі місяці мають відбутися зміни у силових структурах. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі Радіо Хартія, передають Патріоти України. За його словами, уже не довго зали...

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...