Вражаючі цифри: Скільки найманців "ЛДНР" перейшло на бік України

Всі ці люди склали зброю в рамках програми СБУ "На тебе чекають вдома".

З серпня 2015 року та по теперішній час, українській владі добровільно здалися 383 сепаратиста з "ДНР" і "ЛНР". В тому числі, 128 осіб в минулому році і 16 осіб з початку 2019 року. Про це йдеться у відповіді на запит ЗМІ в департамент контррозвідки СБУ, передають Патріоти України.

Всі ці люди склали зброю в рамках програми СБУ "На тебе чекають вдома". Вона передбачає, що учасники незаконних збройних формувань можуть перейти на сторону України з найменшими втратами. І це поки єдиний шанс для сепаратистів, що не здійснювали тяжких злочинів (вбивств, тортур, згвалтувань, нападів на підприємства) законно вибратися з болота "русского мира".

Як підкреслили в СБУ, програма "не встановлює законодавчих гарантій і процедур звільнення осіб від кримінальної відповідальності", а лише передбачає консультативну допомогу цим людям у припиненні ними протиправної діяльності. В СБУ зазначили, що в цьому відношенні тісно співпрацюють з Національною поліцією, оскільки більшість правопорушень розслідуються саме поліцейськими. Для участі в програмі "На тебе чекають вдома" досить повідомити про свої наміри будь-яким зручним способом.

Поки дана програма - єдиний спосіб для сепаратистів "помиритися" з українським законодавством. Але в контексті повернення миру на Донбас, незабаром можуть з'явитися і інші можливості.

Джерело: Апостроф

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...