"Врешті-решт ми побачимо": Вашингтон може дозволити передачу Україні винищувачів МіГ-29 та F-15, - експосол США

Вашингтон може дозволити передачу Україні винищувачів МіГ-29 та F-15, – експосол США

Білий дім уже змінював свою позицію щодо того, яке озброєння постачати Києву, тому схожа ситуація може скластися і з винищувачами. Сполучені Штати Америки можуть дозволити передачу Україні винищувачів МіГ-29. Про це "Радіо Свобода" заявив директор Євразійського центру Atlantic Council, експосол США в Україні Джон Гербст, передають Патріоти України.

За його словами, раніше американська влада була надто "боязкою" щодо поставок бойових літаків Україні, але тепер ситуація може змінитися.

"Я думаю, що невдовзі може бути позитивне рішення по МіГам, я чую про це. Тож я вважаю, що це хороший крок. Але раніше адміністрація знову була надто боязкою, щоб відправити МіГи, оскільки вважала, що це спровокує Росію", - сказав Гербст.

Він нагадав, що хоча США раніше заборонили передавати Україні винищувачі, Вашингтон уже змінював свою позицію щодо того, яке озброєння постачати. І цього разу схожа ситуація склалася з винищувачами МіГ-29, вважає Гербст.

"Це модель, яку ми бачили знову й знову: вони кажуть "ні", тому що бояться, а потім кажуть "так". Добре, що вони нарешті сказали "так". Але погано, що їм знадобилися місяці, щоб це сказати", – додав американський дипломат.

Він також зазначив, що США можуть вирішити надати Україні ще й американські винищувачі, однак ухвалення такого рішення не буде швидким і може зайняти понад пів року. "Я думаю, що врешті-решт ми побачимо, що Америка постачатиме свої власні вдосконалені літаки, такі як F-15 та F-16, але їм, імовірно, знадобиться шість або вісім місяців, щоб ухвалити це рішення", - зазначив Гербст.

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...