Врятували Росію! У ПАРЄ несподівано дали добро на зрадницьку для України резолюцію

У Парламентській асамблеї Ради Європи погодили попередній проект рішення щодо оскарження повноважень російської делегації через порушення зобов'язань, передають Патріоти України.

Документ зараз знаходиться у відкритому доступі. Його автором є один із ключових лобістів Росії в ПАРЄ, нідерландський лівий депутат Тіні Кокс.

У чому суть документа

Проект рішення містить два головних меседжі, які на руку Кремлю:

  • У ньому пропонується уникнути введення проти РФ будь-яких обмежень.
  • Стверджується, що Росія показала прогрес у виконанні вимог ПАРЄ. Тут згадується обмін ув'язненими, включаючи повернення українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки.

"Російська Федерація оплатила всі свої внески в бюджет Ради Європи... Поки не сплачені відсотки (за час затримки платежів), які є предметом спору в комітеті міністрів Ради Європи", – переконує автор документа.

Де "зрада"

У запропонованому документі немає ні натяку про численні порушення прав людини з боку Росії – як в анексованому Криму, так і на Донбасі. Крім того, не згадується також і про утиски в самій Росії, про наміри РФ змінити конституцію, щоб не виконувати рішення ЄСПЛ тощо.

"Асамблея підкреслює, що вона є найважливішою пан'європейською платформою, де може відбуватися політичний діалог з РФ за її зобов'язаннями відповідно до Статуту Ради Європи, і де Російську Федерацію можна притягнути до відповідальності на базі принципів і цінностей Ради Європи", – резюмує автор документу.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...