Врятувати недоімперію, засунувши ще глибше в "печеру": У Росії готують уповільнення іноземного сегмента інтернету до рівня 1990-х

Швидкість в зарубіжному сегменті інтернету в РФ за два роки може бути знижена до 24 Кбіт в секунду.

Незабаром росіяни споживатимуть в Мережі лише Russia Today та інших кремлівських пропагандистів

У РФ можуть істотно сповільнити швидкість іноземного сегменту інтернету. Про це заявив аналітик Bellingcat Христо Грозєв з посиланням на джерела у спецслужбах. Як повідомляє Deutsche Welle, таку версію аналітик озвучив на The Lennart Meri Conference 2021 у Талліні, зазначають Патріоти України.

"Ми отримали інформацію, що зараз підготовлений конкретний план зникнення інтернету в Росії шляхом системи акредитації всіх хостинг-провайдерів", - повідомив Грозєв.

За його відомостями, ті, кого акредитують, зобов'язані будуть надавати повну інформацію, включаючи "SSL-сесії (SSL - це криптографічний протокол для більш безпечної зв'язку - ред.), логіни, IP-адреси ФСБ по кожному своєму користувачеві".

"Не буде ніякої взагалі анонімності", - вважає Грозєв.

"Ті, які не будуть акредитовані, включаючи YouTube, включаючи усі всесвітні, Twitter тощо, у них поступово протягом двох років буде обмежуватися швидкість", - зазначив він, додавши, що в результаті вона може заз два роки бути знижена до 24 Кбіт в секунду.

"Для тих, хто жили в 90-х, - це та швидкість, на який ми тоді через телефон підключалися до інтернету", - пояснив Грозєв. "Це означає відключення інтернету для Росії", - запевняє він.

Реакції російської влади на затвердження журналіста поки не послідувало.

Представник МЗС РФ Марія Захарова в Telegram назвала конференцію в Талліні форумом "оскаженілих русофобів".

Нагадаємо, 3 вересня Роскомнагляд оголосив про блокування на території Росії шести VPN-сервісів, в тому числі ExpressVPN, Nord VPN і IPVanish VPN, які входять до рейтингу найкращих у світі.

Поділитись:
WhatsApp
Viber
Email

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...