Врятувати "тюрму народів" від голодних бунтів: Поліцаї Путіна отримають ще більш жорсткі повноваження

Особливо важливо, що в поправках змінять пункт про застосування поліцейськими зброї.

У Росії підготували правки до Закону "Про поліцію". Зазначається, що документ вже схвалили на засіданні Кабміну, проте поки не внесли на розгляд нижньої палати, передають Патріоти України.

Згідно з документом, про який написали росЗМІ, повноваження співробітників правоохоронних органів в значній мірі будуть розширені. Так, поліція отримає право розкривати авто для запобігання злочину, порятунку життя людей, забезпечення безпеки або громадської безпеки при масових заворушеннях. При цьому поліцейський не буде нести відповідальність за завдану шкоду. Згідно іншої частини правок, поліції дозволять оцепляти або блокувати території, житлові будинки, будівлі та інші об'єкти. Усередині оточення поліцейським буде дозволено проводити особистий огляд, а також обстежити транспортні засоби.

Особливо важливо, що в поправках змінять пункт про застосування поліцейськими зброї. В даний момент дозволено стріляти тільки в тому випадку, якщо громадянин намагається доторкнутися до табельної зброї. У поправках же з'являється доповнення до пункту, яке звучить наступним чином: "Застосовувати зброю можна, якщо особа намагається здійснити інші дії, що дають підстави розцінити їх як загрозу нападу на співробітника поліції". У коментарі ЗМІ член комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Анатолій Виборний пояснив, що дані правки мають право на життя.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...