Врятувати запроданців заради себе, або "Хороша міна при поганій грі": Кремль не визнає українського громадянства затриманих у Білорусі найманців ПВК "Вагнера"

Москва не визнає українські паспорти затриманих в Білорусі найманців ПВК "Вагнер" і вважає їх громадянами Російської Федерації. Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляють Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Так, на прохання журналістів прокоментувати дані про те, що серед затриманих є громадяни України, Пєсков відповів: "Ми не визнаємо їх українського громадянства. Вони громадяни Росії"

"Ми повинні спочатку зрозуміти, в чому їх звинувачують", - сказав прессекретар Путіна.

Він також заперечив існування в Росії приватної військової компанії "Вагнер".

"А що таке ПВК Вагнера? У Росії де-юре такого поняття як ПВК немає. Є приватне охоронне підприємство, є фірми, а такого поняття як ПВК немає", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання про участь російських найманців у війні на Донбасі.

Тим часом стало відомо, що Служба безпеки України звертатиметься із запитом щодо екстрадиції затриманих у Білорусі членів російської приватної військової компанії Вагнера. Про це у четвер заявили в пресслужбі СБУ. Там розповіли, що будуть ініціювати це питання перед Офісом генерального прокурора. За міжнародними правилами, саме прокуратура має подавати запит на екстрадицію. Водночас наразі невідомо, про екстрадицію скількох членів ПВК Вагнера може йти мова. Це ще уточнюють.

За попередніми даними, серед затриманих є і громадяни України, яких розшукує поліція. Також частина з них є у базі Миротворця.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Білорусі викличе послів Російської Федерації та України у зв'язку з затриманням бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера". Посла України викликають через те, що 14 із затриманих бойовиків, були помічені раніше на Донбасі.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...