"Все буде добре": У мережі з'явилося відео, як лікарі рятують військових під обстрілами у Бахмуті

Лікарі в Бахмуті щодня здійснюють титанічну працю з порятунку українських бійців, які потрапляють до шпиталів після найважчих битв. Медики працюють уже чотири тижні в кризових умовах, під обстрілами будівель, полегшуючи долю своїх пацієнтів, але ризикуючи життям, передають Патріоти України.

Нерідко, коли під час оброблення глибоких ран та операцій у стабілізаційному центрі Бахмута зникає електрика, тоді медики працюють буквально навпомацки. Кадри героїчної роботи українських медиківопублікували на Telegram-каналі "Громадського".

"Якби ми не могли цього робити під час вибухів, значить, ми просто не на своєму місці. А уявіть таку саму ситуацію, але в полі або в посадці, коли навколо лупить, вибухає, а ти маєш поставити вену, звільнити дихальні шляхи, завести серце. Зараз кожен робить, що може", – каже керівник евакуаційного відділення медичної роти 93-ї бригади Олександр Соколюк.

Така позиція підтверджує, що українські лікарі, попри роботу, навряд чи менш небезпечну чи відповідальну, ніж у солдатів ЗСУ, не вважають себе героями чи суперменами. Але кожен із нас повинен знати ціну, яку платять наші медики в цій війні, та бути їм щиро вдячні!

Удар з півночі не дав бажаного ефекту ворогу на сході: ЗСУ відновили втрачені позиції на Харківщині

середа, 15 травень 2024, 1:45

Українські військові відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих ділянках Куп'янського напрямку. Про це увечері у вівторок, 14 травня, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. . "Ситуація в районах бойових дій залишається склад...

"Готові розглянути конкретну пропозицію": Ще одна країна в НАТО назвала умови відправлення військ до України

вівторок, 14 травень 2024, 23:54

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон допускає, що Стокгольм може розглянути питання відправлення військ до України, якщо країни-союзники складуть "конкретну пропозицію". Про це йдеться у Breaking Defense із посиланням на слова міністра оборони Швеції, пер...