Все буде, головне не сполохати завчасно окупантів: Міноборони закликає до інформаційної тиші щодо контрнаступу ЗСУ

Українцям слід дотримуватись режиму "інформаційної тиші" та не поширювати інформацію про можливий контрнаступ Сил оборони. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Добре, що ніхто публічно не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій", — написала урядовиця на своєму Telegram-каналі.

Маляр зауважила, що тиша дала військовим можливість виграти час і виконати свою роботу.

"Я нагадаю, що стратегічні військові плани і задуми мають право оприлюднювати три особи в цій державі — Верховний головнокомандувач (президент), міністр оборони, головнокомандувач. Всі інші — лише цитувати", — наголосила вона.

Окрім того, урядовиця закликала не ставити експертам в ефірах питання, пов’язані з контрнаступом, не писати у блоги на цю тему та взагалі публічно не обговорювати військові плани української армії.

"У нас один стратегічний план — звільнити всі наші території. А деталі — то вже військова таємниця. Їх оприлюднюють три вищеназвані особи, коли є така військова задача. Бо інформація — це теж зброя і ми нею теж воюємо", — підсумувала Ганна Маляр.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...