Все було зрозуміло: Ще 13 років тому Буш попереджав Обаму про можливу агресію Росії проти України, - NYT

У 2009 році 43-й президент США Джордж Буш - молодший припускав, що Росія може атакувати Україну, повідомляє The New York Times, передають Патріоти України.

У розсекречених записках Буша, які він перед виходом з поста в 2009 році передав своєму наступнику Бараку Обамі, йдеться, що РФ "може спробувати кинути виклик територіальній цілісності України в Криму, який на 59% складається з етнічних росіян і де базується Чорноморський флот ВМФ Росії".

Також у документах йдеться, що "Росія використовуватиме залежність Європи від російських енергоносіїв" і використовуватиме політичні засоби, "щоб вбити клин між Сполученими Штатами та Європою".

Таким чином, Буш попередив колегу про погрози з боку Росії за п'ять років до того, як російські війська окупували Крим, і за 13 років до того, як РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Також у записках Буш розповів Обамі й про інші країни. "Індія – друг. Пакистан – ні. Не вірте Північній Кореї чи Ірану, але говорити краще, ніж мовчати. Слідкуйте за Росією: вона прагне території свого сусіда України. Остерігайтеся потрапити в пастку нерозв'язних наземних воєн на Близькому Сході та Центральній Азії", — писав Буш.

Окупанти скинули з дрона вибухівку на людей у Херсонській області

субота, 18 травень 2024, 21:00

Російські окупанти 18 травня скинули вибухівку з дрона на двох жителів села в Херсонському районі, один із них загинув. Про це у Facebook проінформував голова ОВА Олександр Прокудін, передають Патріоти України. "Окупанти атакували з безпілотника людей ...

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...