"Все через ж*пу": Командир роти ЗСУ не витримав і розповів дуже неприємну правду про втрати на фронті

"Кеп" повідомив, що бійців на передовій можуть не міняти по 12-14 діб, що призводить до значного зростання небойових втрат.

Командир роти 130-го батальйону територіальної оборони Віктор Баранов на позивний "Кеп" відверто розповів у ефірі "1+1" про втрати України на фронті. Зокрема, оґбойовий офіцер розкритикував тих командирів, які воюють приданими підрозділами, вважаючи їх чужими, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Кеп" розповів, що побував на нарадах із командирами бригад і був дуже здивований тим, що відбувалося після цього на фронті.

"Я був дуже здивований: наче всі нормальні, адекватні люди, наче все окей, все проговорили, а як починається якесь виконання завдання, то воно знову отак все, як кажуть, через ж*пу. Коли ви туди заходите і нас не міняють по 12-14 діб, хлопці просто від втоми потім… Коли в тебе не вистачає трошки води, ти перевтомлений, у мене є хлопці, які просто на виході додому через яр розривали меніски, тому що організм зношений. Не вистачає вологи, не вистачає еластичності зв’язок і все. Ну от такі втрати – вона не бойова, але все, він (боєць – ред.) випадає", – поділився Баранов.

"Було багато конфліктів. Я не буду зараз називати прізвищ, але дуже багато таких є, що "давайте воювати приданими (підрозділами – ред.)". Це не дуже красиво, але багато хто так і робить, бо вони для них чужі. Але я ніколи не ставився до людей, які приходять у цьому році, що вони чужі. Вони вже наші. Вони вже мої, моя рота", – розповів командир.

"Кеп" також поділився випадком, коли його підлеглий боєць наклав свій турнікет військовому з іншого підрозділу, якому відірвало ногу. Але коли вже цей боєць сам отримав поранення, "то для нього турнікета не вистачило, він просто стік".

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...