"Все давно ждут от него массовых репрессий и ГУЛАГа внутри страны, ядерной войны на внешней, международной арене": Бєлковський розповів, що буде після відходу Путіна

Фізичну відсутність при владі у РФ президента Володимира Путіна можна приховати. Таку думку російський політолог Станіслав Бєлковський висловив 5 червня в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

"Коли Путін піде, віртуальний Путін або електронний, цифровий Путін прийде на зміну аналоговому й залишатиметься з нами ще невизначено довго. До речі, узагалі в межах доктрини розвитку штучного інтелекту в Росії це дуже продуктивна ідея", – сказав він, передають Патріоти України.

Розвиваючи тему, політолог зазначив, що Путін за змістом свого правління є "великим і жахливим" і має "набагато страшніший вигляд (особливо для зовнішнього світу), ніж є насправді".

"Усі давно чекають від нього на масові репресії й ГУЛАГ усередині країни, ядерну війну на зовнішній, міжнародній арені. Нічого цього не відбудеться і не відбувається. Репресії в нас точкові, ГУЛАГ теж в окремих ланках й елементах, але не загалом. Навіть відбувається якась гуманізація пенітенціарної системи і скорочення кількості ув'язнених. Ядерної війни теж не буває, а буває гібридна війна, яка триває з 2014 року, її зводять загалом до системи спецоперацій, здебільшого в інтернеті", – пояснив Бєлковський.

За його словами, "страх, який сіє Путін, жах, який він наводить на світ, – це найважливіший російський національний актив". "У підсумку під впливом цього жаху багато хто ухвалює рішення, вигідні Кремлю, Путіну і тим самим – РФ, або не ухвалює рішень, Кремлю радикально невигідних. Тому це дуже серйозно. Тому якщо Володимир Володимирович Путін може коли-небудь фізично піти з влади, [...] то його цифрова версія в найрізноманітніших варіаціях – із рогами, хвостом, якісь промовисті страшні речі, – може існувати ще як завгодно довго і керувати Російською Федерацією. У цьому сенсі нічого особливого не зміниться. Особливо якщо ніхто достеменно не знатиме, існує ще Путін фізично чи ні", – сказав політолог.

Він вважає, що приховати це можна. "Усілякі системи підтримки конфіденційності і правильної інформації, налагоджені Володимиром Володимировичем Путіним майже ідеально за 20 із гаком років його перебування при владі", – підкреслив Бєлковський.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...