"Все йде за планом": Армія Росії зазнала найбільших втрат від початку війни - деталі розгрому

"Друга армія світу", яка ось уже рік погрожує стерти Україну з лиця землі, не тільки не має у своєму активі жодного обласного центру, а й зазнає величезних втрат. Причому, за даними світових розвідок, за останні два тижні вони стали найбільшими від початку повномасштабного вторгнення, йдеться в матеріалі "Обозревателя", передають Патріоти України.

Показовий розгром

У звіті британської розвідки, опублікованому вTwitter міністерства оборони Великої Британії 12 лютого, зазначено, що за останні два тижні Росія втратила найбільше солдатів із початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 р.

Середні втрати за день становили приблизно 824 особи. Це, за даними розвідки, пов'язано із впливом різних чинників. Головні причини – брак навчених солдатів, погана координація, а також зниження ресурсів окупаційної армії. Найбільш яскравий приклад колосальних втрат армії РФ – у районі Вугледара та Бахмута.

Втрати росіян під Вугледаром справді стали шоком для окупантів: вони намагалися штурмувати місто, але виявилися розбитими. Відео про те, що залишилося від колони танків, оприлюднили самі солдати армії РФ. Вони супроводили це словами, що по телевізору такого не покажуть – там усе гаразд, а Росія, звичайно ж, "перемагає".

"А це наша техніка розбита. Все розп**дячено, он – башта від танка, а ось сам танчик. Там у полі біля вирви тіло якесь лежить. Ось ще один танк. Ну і по прямій далі те ж саме. Ось так і живемо. А по телику в нас завжди все добре, ми найкращі", – каже за кадром уцілілий окупант.

За даними нідерландського ресурсу оборонної аналітики та дослідження військових дій Oryx, які опублікувало CNN, з початку повномасштабного вторгнення Росія могла втратити вже до половини свого танкового парку в Україні. Військовий аналітик моніторингової групи Oryx Якуб Яновський вважає, що фактичні втрати РФ у танках можуть сягати двох тисяч одиниць. Лише за три дні під Вугледаром та Авдіївкою було знищено 36 танків.Такий стан справ викликав у РФ жорстку критику дій військового командування.Дісталося і міністру оборони Шойгу – його взагалі назвали дегенератом, який навіть через рік з початку "геніального" повномасштабного вторгнення чіпко тримається за свою посаду.

За даними ЗСУ, за останній тиждень, 6–12 лютого, російські окупаційні війська втратили майже 6,5 тисяч своїх солдатів у боях на території України, а також 400 одиниць озброєння і техніки. Зокрема, армія РФ "збідніла" на два літаки, два гелікоптери та 60 танків.

Серйозні втрати зазнали окупанти в Бахмутському, Василівському, Бердянському, Волноваському, Каховському районах, а також у Мелітополі, Донецьку та Іловайську – тамбуло знищено сім складів зі зброєю та шість штабів.Ворогу потрібен успіх

І все ж таки недооцінювати противника не можна. А з огляду на те, що до роковин так званої спеціальної військової операції залишилося всього 11 днів, ймовірність того, що вони будуть гарячими, дуже висока.

"Путіну конче необхідний хоч якийсь успіх, про який він зможе розповісти Федеральним зборам напередодні 24 лютого. Тому ворог буде "пробивати чолом стіну", намагаючись взяти реванш, проте наші Сили оборони до цього готові", – каже співрозмовник у розвідці.

Також до 24 лютого зберігається висока загроза ракетних обстрілів території України, тому повітряну тривогу не варто нехтувати. Зараз важливо як зберегти свої життя, так і посилено допомагати захисникам України боротися з російською ордою – усім, чим тільки можливо.

Джерело: Обозреватель

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...