"Все колотилося, як почули українську!": Жінка, яка пропонувала ЗСУ оладки у Балаклії, розповіла про звільнення міста від окупантів

65-річна Наталія Кривуля разом із дітьми та онуками майже пів року прожила в Балаклії на Харківщині під російською окупацією. Жінка не поїхала з рідного міста, бо чекала на повернення Збройних сил України. 8 вересня це нарешті трапилося - у той день українка разом із сім'єю та сусідами зі сльозами на очах зустрічала наших воїнів та пропонувала їм приготовані на вогнищі оладки, передають Патріоти України.

Те, що у місто зайшли ЗСУ, люди зрозуміли, почувши українську мову. Про це Наталія розповіла "Суспільному". "Ми сиділи у підвалі. Потім піднялися до мене на третій поверх із зятем, він дивиться у вікно і каже: "А ну тихо! Чуєш, українська мова!" Я кажу: "Де?" Пішли на балкон, я виглядаю, а внизу четверо стоять, на рукаві блакитні стрічки. Я кажу: "Ой, мабуть, наші. Не перевдягнуті ж росіяни?" – згадує жінка.
Вона розповіла, що місцеві не могли повірити, що Балаклію звільнили від загарбників."Заходимо у підвал, кажемо: "Наші прийшли!" А мені відповідають: "Ну да, ну да..." Не вірять! А потім вийшли, подивилися, правда, наші хлопці! Це не забудеш. Тоді все у душі колотилося, не вірилося, що ми вільні, аж легше дихати стало!" – сказала українка.

Люди вийшли на двір, коли вже стихли обстріли. Їм хотілося чимось віддячити військовим, які звільнили місто від росіян, але нічого, крім оладок, не було.

"Ми ранком варили кашу та смажили оладки на дріжджах. Газу не було, ми на вогнищі біля будинку готували. Запропонувати військовим було нічого, то запропонували хоча б оладки. Хлопці посміялися, гарні хлопці, такі красиві", – розповіла Наталія.

Проте наші воїни так і не скуштували її оладок, бо на те не було часу, адже ЗСУ просувалися вперед. Жителька Балаклії поділилася рецептом приготування, зазначивши, що жодних секретів у ньому немає.

Жінка розповіла, що люди в місті дуже чекали, коли його звільнять ЗСУ. "Коли були обстріли, ми сидимо у підвалі і кажемо: "Невже наші не прийдуть?" Ми тільки про це й говорили. Я завжди вірила, бо не може бути Україна ні під якими росіянами", – сказала Наталія.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...