Все може статись швидше, ніж думають у Кремлі: Кілька країн НАТО вже заявили, що підтримують заявку України на вступ

Україна подала заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку. Низка членів Альянсу вже заявила про підтримку. Наприклад, про підтримку вступу України до НАТО заявили Канада та країни Балтії, передають Патріоти України.

Як країни підтримують вступ України до НАТО

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі наголосила під час брифінгу, що позиція країни не змінилася. Канада вірить у політику відчинених дверей НАТО. За словами дипломатки, Канада завжди вірила у те, що Україна має бути частиною НАТО. Окрім цього, країна продовжить постачати Києву озброєння та навчати українських військовослужбовців.

Країни Балтії

  • Також за вступ України до НАТО висловився глава МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс. Він наголосив, що прибалтійські друзі підтримують державу. Хоробрість українців надихає та може лише зміцнити союз.
  • Ідентичні повідомлення опублікували міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс та глава МЗС Естонії Урмас Рейнсал.

"Балтійські друзі України повністю підтримують якнайшвидше прийняття України до НАТО. Сміливість України, яка надихає, може лише зміцнити наш союз", – зазначили міністри.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...