"Все обертається навколо грошей": Угорщина вважає Україну конкурентом, - експерт

орщина продовжує блокувати військову допомогу для України з кількох причин і одна з них — конкуренція. Про це заявив виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда в ефірі телеканалу "Еспресо.TV" 10 листопада, передають Патріоти України.

За його словами, у прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "все обертається навколо грошей" і Україна була для нього лише таким собі маркером. Саме тому рішення ЄС про виділення нових коштів Києву в розмірі 50 мільярдів євро на 4 роки блокуються.

Експерт зазначає, що Будапешт сам хоче отримати кошти з фондів загальноєвропейського постковідного відновлення, які були заблоковані через його проблеми з демократією.

"Він створює схему: доки ви нам не віддасте європейські гроші, ми будемо "квакати" за гроші російські. Оскільки з 24 лютого 2022-го міністр закордонних справ Угорщини вже неодноразово бував у Москві, здається, 4 рази, то я думаю, що є домовленості про постачання російських енергоресурсів, тому вони використовують це як елемент загравання з РФ", — заявив Євген Магда.

Водночас, додав директор Інституту світової політики, Угорщина продовжує сприймати Україну як сильного конкурента. У зв'язку з цим Віктор Орбан намагається знайти підтримку серед інших європейських держав, серед яких Болгарія, Чехія, Польща, Румунія та Словаччина.

"Усі європейські політики чутливі до виборців, і Орбан не є винятком. Він у квітні 2022 року переміг на парламентських виборах з тезою про те, що не дозволить втягувати Угорщину у війну Росії з Україною, і він цим користується на сьогоднішній момент дуже активно. Нам це теж треба враховувати", — підсумував Євген Магда.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...