"Все одно ефект нульовий": Нардепка Безугла знайшла собі нову жертву

Народна обраниця Мар’яна Безугла знову накинулась на військове керівництво України. Після критики Генштабу і головкома Олександра Умєрова, вона "переключилась" на самого міністра оборони Рустема Умєрова. Відповідний пост із критикою посадовця вона опублікувала на своїй сторінці в соцмережі 28 травня, передають Патріоти України.

“В мене таке враження, що міністр настраждався з попереднім головнокомандувачем настільки, що теперішнього не відпускає буквально фізично, і все одно ефект нульовий. Можливо, треба не ходити за ним, дивлячись на паперові карти (які малювали вночі перед приїздом начальства і які вже втратили актуальність), а контролювати за допомогою інструментарію міністерства”, – написала Безугла.

Що вимагає Безугла

Народна обраниця наполягає на тому, що слід розширити і переглянути склад, повноваження та порядок роботи Головної інспекції Міністерства оборони. За словами Безуглої, наразі там 40 осіб на мільйон ЗСУ. Також Безугла закликає негайно провести аудит “бюрократичного пекла” в Міноборони та ЗСУ, скасувати застарілі накази, зменшити документообіг та нарешті розв'язувати питання обігу майна.

Вона впевнена, що слід запровадити оборонне планування і не підписувати усі організаційні директиви головнокомандувача без будь-якої експертизи.

Вона закликає розібратися з ТЦК та СП, вивести їх з Сухопутних військ та разом з кадровим центром упорядкувати та поєднати контекстно з рекрутингом. За словами Безуглої, потрібно розібратися та змінити мобілізацію, щоб брали за навичками на конкретні посади і ще багато іншого.

“Були гучні заяви про впровадження цілого управління Міноборони щодо захисту прав військовослужбовців. І що? Того курсанта, який викрив чергові знущання і схеми в академії сухопутних військ імені генерала Ткачука, зняли з навчання і відправили в штурмову бригаду. Ткачук на місці. ТЦК та СП б'ють людей на вулицях. Все ще керівник фронтом генерал Содоль призначає своїх кумів на ключові посади. І що? Це захист прав військовослужбовців?”, - зазначила вона.

Безугла наголосила, що замість "яскравих заяв" партнерам про співпрацю, потрібно приділити увагу фактичній роботі і тому, що зараз Сирський і його Генштаб нібито обмежили горизонтальні робочі зв'язки з іноземними партнерами. За словами нардепки, головком “замкнув” все спілкування суто на себе.

“Завершити аудит в ЗСУ, але не так, як зручно Сирському, а перевіряти кожний крок: які підрозділи скорочуються, хто переводиться, з якою метою і навіщо нам ще десять нових мобілізованих бригад із штабами замість поповнення існуючих. Пригадую, як у 2023 Залужний створив цілий 10-й армійський корпус з мобілізованих, дав їм західну техніку замість досвідченим підрозділам, і відправив без бойового досвіду на штурм Роботиного. Граблі, граблі, криваві граблі”, - пише Безугла.

Вона закликає Умєрова бути міністром та не боятися бути “нехорошим” для генералів. “Вже киплю від того, що і як відбувається, і наскільки "генеральська мафія" є сталим явищем”, - додала Безугла.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...