Все погано? НАТО знадобиться два тижні, щоб допомогти Польщі, Литві чи Румунії у разі нападу РФ, - Годжес

Якщо Росія нападе на одну з країн НАТО, то цій державі доведеться чекати не менше двох тижнів, поки союзники по блоку прийдуть на допомогу. Усе залежатиме від того, чи матиме країна попередження про потенційну атаку і чи матимуть лідери сміливість почати діяти перед нападом.

Про це сказав колишній командувач Сухопутних військ США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес в інтерв'ю румунському телебаченню. Він дорікнув деяким західним лідерам, які не хочуть починати якісь дії через ризик "ескалації".

Якщо вони проявлять сміливість, то ці два тижні можна буде суттєво скоротити.

"Якщо припустити, що ми не почали рухатися заздалегідь (перед потенційним нападом. – Ред.), то Румунії та всім іншим країнам – Польщі, Литві, усім – доведеться чекати, напевне, два тижні, перш ніж прибудуть додаткові сили", – сказав Годжес.

Водночас американський генерал зазначив, що кожна країна повинна розуміти, що їй доведеться бути сам на сам з ворогом близько двох тижнів.

Вас може зацікавити:Шоу на сотні мільйонів доларів: які футбольні матчі найдорожчі в історії

Цей час піде для, щоб організувати війська країн НАТО, а також усі сухопутні війська у самій країні, на яку напали.

"Повітряні сили зможуть прибути раніше, військово-морські сили інших країн – Туреччини та Болгарії – також могли б прибути трохи швидше", – зауважив він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...