"Все прошило уламками": Чоловік розповів деталі ракетного удару РФ по Затоці, під час якого дивом вижив

Очевидець ракетного удару РФ по Затоці на Одещині розповів про деталі обстрілу вранці 26 липня. Він з дружиною спав у номері приватного готелю, коли Росія розпочала масований ракетний обстріл Одещини, - і дивом вижив, передають Патріоти України.

Чоловік досі не може прийти до тями після пережитого, він з дружиною приїхав на відпочинок до друзів у щойно збудований ними готель. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Унаслідок удару по Затоці, повідомляє кореспондент видання, зруйновано низку приватних будинків. На власні очі він побачив 5 зруйнованих будівель. Однак углиб селища журналістів не пускають: там нині працюють слідчі та піротехніки. Тож реальні обсяги руйнувань оцінити наразі складно.На 12 годину дня було відомо про щонайменше двох поранених мирних українців.

Ті, хто був у Затоці під час удару РФ, розповідають, як це відбувалося. Приміром, один із очевидців разом з дружиною та домашнім улюбленцем – псом –приїхали на гостини до друзів. Ті нещодавно відкрили власний приватний готель. Нині він зруйнований.

"О п'ятій годині ранку... незрозуміло... чому ми прокинулись, як ми лишилися живі – я не знаю. Тому що приміщення, з якого ми вийшли... Все прошило уламками. Собака з нами був. На щастя, живий. Це друзі наші зробили цей дивовижний красивий готель. Тільки-тільки... Воно все нове. І – нічого немає", – докладаючи надзусиль, аби не розплакатися, розповідає чоловік. Його обличчя густо вкрите подряпинами від битого скла.

Чоловік показав кімнату, в якій вони з дружиною спали в момент удару. Вибуховою хвилею у приміщенні винесло вікно. Масивна рама пролетіла над ліжком, в якому спало подружжя – і, вдарившись об стіну, впала на підлогу.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...